Diensten Internationaal


Als specialisten zijn we gekend voor internationale overbrengingen van stoffelijke overschotten.

Door onze jarenlange ervaring met verscheidene culturen, dus ook verschillende geloofsovertuigingen, verzorgen wij de overbrenging en uitvaart in overeenstemming met het geloof van de overledene.

Door de nauwe samenwerking die we onderhouden met het mortuarium van de luchthaven van Zaventem ( Airport Mortuary ) en hun ondersteuning van het logistieke team, kan vanuit de hele wereld een repatriŽring verzorgd worden.

Een verplichting in sommige landen is het balsemen. Dit om de nodige certificaten te verkrijgen voor het transport.
Voor de landen die het eisen en de familie's die het wensen is er een team van thanatopractors en assistenten ter beschikking die internationaal erkend zijn en gediplomeerd door het "Belgisch Instituut voor Thanatopraxie".
Dank zij hun mobiele sets kan in gans BelgiŽ en in het buitenland een balseming uitgevoerd worden.

Wij zorgen voor de formaliteiten:
  • Burgerlijke stand
  • Ziekenhuis - geneesheer
  • Ministerie van Volksgezondheid
  • Consulaat of Ambasade
  • Politie - Sluiting van de kist
  • Cargo - Douaneformaliteiten

Alle officiŽle documenten kunnen vertaald worden in de taal die door de betrokkene gewenst wordt.

Als service, in samenwerking met een reisbureau, kunnen wij zorgen voor de vliegtuigtickets voor de personen die de overledene willen begeleiden met dezelfde vlucht.

Voor transporten langs de weg beschikken we over een aangepast wagenpark.

Voor de repatriŽring langs de lucht, in samenwerking met Gryphon nv, zorgen wij voor het luchttransport, met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze.

Indien gewenst, nemen wij contact op met een begrafenisondernemer in het land van bestemming, om verder de uitvaart te regelen.

Heeft U vragen over een persoon die overleden is in het buitenland, hoe en wanneer het lichaam naar België komt, hoe moeten we de buitenlandse begrafenisondernemer betalen, wat zullen de coördinaten zijn bij de aankomst. Raadpleeg ons, wij zullen u helpen.

Naast het aannemen van de lijkkist zowel vertrekkende al binnenkomende vanuit het buitenland, kunnen wij U een volledige service geven aangaande alle administratieve afwikkelingen, behandelingen van stoffelijke overschotten en vervoer. Door onze nauwe contacten die we onderhouden met de luchtlijnen op de luchthavens van Zaventem, Schiphol, Frankfurt, enz. kunnen wij U een gunstig tarief aanbieden voor het luchttransport van de overledenen. Daarnaast beschikken we over de mogelijkheid om met een oogopslag te zien of er eventueel beschikbare plaatsen zijn voor de begeleidende familieleden.
Tsunami Phuket Dec 2005


Tsunami Phuket Dec 2005


Tbilisi georgia


Yu Hu Sie China


India puskar


Wecheng China

Wie zijn we | Balsemen | Diensten Internationaal | Diensten Nationaal | Info | Contact